» Home » Verzekeringen

Verzekeringen

Enra verzekeringen

De ideale verzekering voor alle merken fietsen met hulpmotor, snorfietsen en bromfietsen!

De nationale bromfiets verzekering

De nationale bromfiets verzekering is een zee complete en eenvoudig af te sluiten bromfiets verzekering met een gunstige bonus-malisladder. De verzekering kent bij een schadevrij verleden een hoge start korting (55%) en een maximale bonuskorting van 75%. En altijd inclusief gratis valhelm dekking, verhaalservice en hulpverlening na ongeval. Opgebouwde schadevrije jaren voor een bromfiets of motorfiets worden op basis van een orginele no-claimverklaring, volledig overgenomen.

Makkelijk en niet merkgebonden

De premie van de nationale bromfiets verzekering wordt bepaald door uw leeftijd en woonplaats, de soort bromfiets(ongeacht het merk), de gekozen dekkingen uw aantal schade vrije jaren, De meest eenvoudige (en verplichte) verzekering is de dekking voor wettelijke aansprakelijkheid (de WA-dekking). Deze kan worden uitgebreid met een diefstaldekking of een cascodekking (incl diefstal). Met deze laatste dekking is de bromfiets volledig verzekerd, ook bij schade die door de bestuurder zelf veroorzaakt is. Diefstaldekking en cascodekking (incl. diefstal) kunnen uitsluitend worden afgesloten in combinatie met de WA-dekking.

Gratis valhelmdekking en hulpverlening!

Wat voor dekking u ook kiest, u bent altijd gratis verzekerd voor schade (max 70 euro) aan uw valhelm na een verkeersongeval. Bovendien biedt elke vorm van dekking u gratis recht op hulpverlening na een ongeval met de bromfiets of diefstal van de bromfiets (buiten de eigen woonplaats of die van de bestuurder). Deze dekking is van kracht in Nederland.

Gratis verhaalservice!

Ook een gratis extra is de verhaalservice binnen de verzekering. Gedurende de looptijd van de verzekering bent u bij de nationale bromfiets verzekering verzekerd voor het door deskundig verhalen van personen en zaakschade op een schuldige derde na een verkeersongeval in Nederland. Zeker de moeite waard, want de verhaalkosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen.

WA dekking

De wettelijke Aansprakelijkheidsdekking ( tot 5.000.000,00 eurobij letselschade en 2.500.000,00 bij materiele schade) verzekert u tegen schade die u een ander toebrengt en waar u aansprakelijk voor bent.

Diefstaldekking

De wa verzekering kan worden uitgebreid met een diefstaldekking. Hiermee bent u ook verzekerd tegen diefstal van de bromfiets of joyriding daarmee. De (extra) jaarpremie hiervoor is afhankelijk van uw postcode en de waarde van de bromfiets. Voor fietsen met hulpmotor is er een vaste premie tot een catalogus waarde van 3000,00 euro. wel moet de bromfiets voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot. De scooter dealer weet welke dat zijn, maar u kunt hiervoor ook kijken op www.stichtingart.nl.

Cascodekking (incl. diefstal)

Deze dekking is de meest complete van de nationalen bromfiets verzekering. Naast de boven genoemde diefstaldekking bent u ook verzekerd tegen schade door plotseling van buitenaf komend onheil aan de verzekerde bromfiet. De extra premie is afhankelijk van uw leeftijd, uw postcode en de waarde van de bromfiets. Voor fietsen met hulpmotor is er een vaste premie tot een cataloguswaarde van 3000,00 euro. Voor fietsen met hulpmotor is gedurende maar liefs 3 jaar de nieuwwaarde / aan -koopprijs verzekerd. Voor snor-en bromfietsen is die periode 1 jaar.

Naturadekking bij diefstal- en cascoschade

De Schade wordt altijd door de leverancier van de bromfiets hersteld en bij totaal verlies na een aanrijding of diefstal van de bromfiets levert hij een vervangende bromfiets. ENRA betaald aan de leverancier de nota tot maximaal het verzekerde bedrag, onder aftrek van het eigen risico en afschrijving (indien van toepassing). Het eigen risico en/of bij te betalen bedrag dient u zelf aan de reparateur of leverancier te voldoen. Indien de schade niet wordt hersteld wordt 50% van het schadebedrag (onder aftrek van het eigen risico) vergoed.

Alles wat u wilt weten over de nationale bromfiets verzekering vindt u ook op www.enra.nl . Hier kunt u de polisvoorwaarden downloaden en een premieberekening is op de site eenvoudig te maken.

Ook kunt u de verzekering via Choice Scooters aanvragen bij  www.enra.nl